communication is essential to business making and it involves more than the ability to name your product, write a tag line or a press release. It's an intricate, rational and scalable effort and, let's face it, not anyone can do it.

4/17/2010

Am scris un editorial pe Digital IQ Ads [this post will only appear in Romanian but I will continue to post in English too]

pe care il gasiti aici si la care cativa oameni au pus comentarii. editorialul relua o idee, pe care o mai discutasem cu colegii de agentie, despre impresia eronata a unor clienti - sau chiar a unor colegi din industrie - referitor la cat de usor sau nu este sa faci Internet. I-am spus "complexul Facebook" pentru ca mi se pare ca Facebook a facut cel mai mare serviciu si in acelasi timp si cel mai mare deserviciu marketingului online in Romania. Serviciu, ptr ca nimeni nu poate sa ignore avantul acestei platforme si toata lumea a fost nevoita sa isi faca un cont, asa ca, vrand nevrand toata lumea a inceput sa foloseasca apps, sa invete sa scrie niste statusuri, sa inteleaga cum si cat de repede merge o stire pe net, ce este interesant etc. Deserviciu, pentru ca nivelul de "user friendliness" pe care il vad ei la FB este transferat automat si proiectelor pe care vor sa le dezvolte pe net fara niciun moment pierdut sa se gandeasca la cat timp le-a luat celor de la FB sa dezvolte platforma, cate erori si buguri au fost rezvoltate, cate probleme de scalabilitate surmontate etc.

oricum, problema e mare si eu am scris putin si mai degraba histrionic despre asta pe Digital IQ Ads. Insa, ce mi-ar placea - si am spus-o si in comentariile de la editorial - ar fi ca oamenii sa sugereze solutii. Si ar fi si mai misto daca nu am arde-o cu fraze sforaitoare si absurde ca "e nevoie de educatie in piata" "ne lipsesc profesionistii". Evident ca astea sunt cauzele problemei, lipsa de educatie si de profesionisti, dar nu poti raspunde unei intrebari despre solutii cu cauze. Asta se cam numeste "a bate inutil din gura" si, din pacate, televiziunile romanesti sunt populate numai cu oameni care stiu sa faca asta si numai asta.

deci, daca cineva are vreo idee practica de propus, ar fi misto sa o scrie undeva. eu ma gandisem la un videocast unde sa explicam the basics intr-un limbaj simplu. cred ca s-ar distribui usor si repede.

alte idei?
.............

Si, da, m-am hotarat ca o sa scriu alternativ in romana si engleza. Practic sunt subiecte despre care cred ca trebuie sa stie si oameni din afara dar sunt unele legate exclusiv de Romania.

1 comment:

Unknown said...

Well...de fiecare data cand mai vine un client cu buget 0 le aratati clipul asta
http://www.youtube.com/watch?v=fMXBod9_T_c&feature=player_embedded

:))